25 weken zwanger

Hoe gaat je baby heten?

Weet je al of het een jongentje of een meisje is? Dat scheelt natuurlijk wel de helft babynamen uitzoeken. Weet je nog niet of het een jongentje of een meisje is dan is het handig om alvast een paar namen "op voorraad" te hebben. Soms kan het een lastige klus zijn, het uitzoeken van de naam...ga je vernoemen of niet, geef je één of meerdere namen. Wordt het een Nederlandse naam of juist niet, allemaal vragen die je kunnen bezighouden.

De Nederlandse Voornamen Databank geeft informatie over 500.000 verschillende voornamen die in Nederland voorkomen. Het bestand is gebaseerd op de voornamen die als eerste naam en/of als volgnaam omstreeks 1 juli 2006 bij de Gemeentelijke Basisadministratie geregistreerd waren, aangevuld met recentere eerste voornamen die verkregen zijn van de Sociale Verzekeringsbank

Ben je benieuwd wat een naam betekent en hoe vaak de naam in Nederland voorkomt dan kun je deze site eens bekijken

Gezond zwanger zijn

Zout

Probeer producten die veel zout bevatten te vermijden zoals chips, gezouten pinda's en zoutjes etc. Het is beter voor je gewicht en voor je bloeddruk. Wil je toch graag nootjes...kies dan voor de ongezouten versie.

vijfentwintig weken zwanger

Drop bevat niet alleen veel zout maar ook bloeddruk verhogende middelen. Bekijk de etiketten op voedingsmiddelen eens en het zal je verbazen hoeveel zout producten bevatten.

Meer kans op gaatjes in je kiezen en op ontstoken tandvlees?

De zwangerschapshormonen zorgen ervoor dat je een grotere kans hebt op bloedend tandvlees. Daardoor heb je meer kans op ontstekingen en gaatjes. Heb je veel last gehad van braken in de zwangerschap dan loop je ook een hoger risico. Heb je veel last van je gebit? Ga een keer extra naar de tandarts en vertel altijd dat je zwanger bent!. Onderhoud je gebit goed. Een röntgenfoto kun je beter uitstellen tot na de bevalling, maar tegen een plaatselijke verdoving zijn geen bezwaren.

Groei van je baby met vijf- entwintig weken zwangerschap

De groei van de baby

De baby is nu zo'n 32 cm lang en weegt ongeveer 730 gram. De oogjes gaan af en toe open, maar echt zien kan de baby nog niet, omdat de pupillen bedekt zijn met een dun vliesje.

vijfentwintig weken zwanger

Soms kun je de beweging van je buik voelen als een grote golfbeweging. Je baby kan nog alle kanten opzwemmen. Er is nog genoeg ruimte in de baarmoeder om te draaien. Jongens gaan vanaf nu iets meer groeien dan meisjes.

wekelijks alle info over je zwangerschap.

Hoe voel jij je bij 25 weken zwangerschap? Heb je al een naam voor je baby? Weet je al of het een jongen of een meisje wordt? Deze maand is aangeraden om een extra bezoek naar de tandarts te brengen, hoe zit dat bij jou? Heb je last van je gebit? Hierboven kun je een reactie achterlaten.

Je eigen "countdown" banner maken?

babybannerMet een countdown banner kun je op je eigen website of forum grafisch aftellen naar een bepaalde gebeurtenis. Ze kunnen gebruikt worden voor vele verschillende gebeurtenissen zoals zwangerschap, huwelijk en verjaardagen. Eenmaal aangemaakt zal het figuurtje over het bannertje bewegen totdat de door jou ingevoerde datum is bereikt. De mogelijkheden waarvoor je deze bannertjes kunt gebruiken zijn eindeloos...

Bij Babytjes.nl hebben we onze eigen zwangerschapsbanners. Kijk hier eens hoe je eenvoudig zo'n banner kunt aanmaken en bijvoorbeeld kunt gebruiken op allerlei fora

Parttime werken tijdens de zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap heb je recht op parttime werken. Ben je voor je zwangerschapsverlof erg vermoeid of heb je andere klachten dan kun je dit bespreken met je werkgever die je kan verwijzen naar de bedrijfsarts. In overleg met de bedrijfsarts kun je parttime gaan werken. Zwangere vrouwen hebben het recht op meer pauzes tijdens het werk.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Volg ons op Twitter en Facebook

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes volg onze Tweets dan op Twitter. Natuurlijk zitten we ook op Facebook en we worden graag vrienden met je. "Vind ons leuk" en je hebt de laatste nieuwtjes altijd het eerst.

Disclaimer

babytjes.nl All rights reserved.

De informatie in de nieuwsbrieven van babytjes.nl is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.

Neem beslissingen of acties in verband met je zwangerschap altijd in overleg met je verloskundige.

Babytjes.nl is niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in de in deze nieuwsbrief geboden informatie.

Aan informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en Bea Budai - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies