26 weken zwanger

De longetjes beginnen te rijpen

Bij 26 weken zwangerschap beginnen de longetjes van je baby te rijpen. Het is belangrijk dat de longen goed ontwikkeld zijn bij de geboorte, je baby moet dan immers zelfstandig ademhalen. In de baarmoeder krijgt je baby zuurstof en voedingsstoffen binnen via de navelstreng. Na de geboorte krijgt je baby zuurstof via de longen en voedingsstoffen via de darmen. Een hele omschakeling...Zou je baby met 26 weken zwangerschap geboren worden dan is er een kleine kans op overleven, maar in jouw buik groeien is vele malen gunstiger voor je baby.

Gezond zwanger zijn

Je baarmoeder is nu een paar vingers boven je navel te voelen. Vanaf 26 tot 28 weken kan de ligging van de baby door de verloskundige gevoeld worden. Alleen het verschil tussen hoofdligging en stuitligging kan gevoeld worden. De baby is nog te klein om te voelen aan welke kant de rug zit.

zesentwintig weken zwanger

Je kindje gaat in deze periode een groeispurt maken. Hierdoor kan je flink last krijgen van bandenpijn. Deze pijn wordt veroorzaakt door de grotere druk op de banden omdat je kindje steeds groter en zwaarder wordt. De pijn voelt scheurend/stekend aan. De pijn kan verminderd worden als je voorkomt dat je snel van houding veranderd. Een warme kruik/douche of een warm bad kan verlichting geven.

Zuurbranden en wat kun je doen?

In de zwangerschap komt je maag wat in de verdrukking en de spier die normaal je maag goed afsluit is verslapt door de zwangerschapshormonen. Hierdoor kan het maagzuur wat omhoog komen in de slokdarm en dit geeft een naar brandend gevoel. Je kunt het voorkomen door niet te veel en te kruidig te eten en frisdrank met prik te vermijden.

Melk kan soms verlichting geven of soms ook juist zure dingen als een zure appel of wat sinaasappelsap.

Zet je bed wat hoger aan de kant van het hoofdeinde, zo maak je gebruik van de zwaartekracht, dit kost niets en is toch natuurlijk. Als je last blijft houden mag je ook een middel tegen brandend maagzuur nemen. Vraag bij je verloskundige, drogist of apotheek welke middelen veilig te gebruiken zijn in je zwangerschap.

Groei van je baby met zes- entwintig weken zwangerschap

De groei van de baby

De baby is nu ongeveer 33 cm lang en weegt ongeveer 800 gram. Jongens zijn gemiddeld iets zwaarder dan meisjes.

zesentwintig weken zwanger

Nesteldrang

Veel vrouwen hebben zo rond de vierde en vijfde maand behoefte aan opruimen, verbouwen en schoonmaken. Zou NESTELDRANG dan echt bestaan? Je bent meestal wel aan het idee gewend dat de baby geboren gaat worden. Vaak is nu goed te zien dat je zwanger bent. Misschien heb je ineens wel het idee dat er nog veel moet gebeuren.

wekelijks alle info over je zwangerschap.

Hoe voel jij je bij 26 weken zwangerschap? Heb jij ook last van nesteldrang? Brandend maagzuur? wat doe jij hier aan? Hierboven kun je een reactie achterlaten.

Vergelijk je zwangerschap niet met die van anderen

Je hebt het misschien wel al vaker gehoord maar het is echt waar....iedere zwangerschap is anders en ook iedere zwangere is anders. Ga vooral af op wat jij prettig vindt...

Medicijngebruik in de zwangerschap

Het is belangrijk om alle medicijngebruik tijdens de zwangerschap te bespreken met je verloskundige. Gebruik ook niet zomaar middeltjes die je zelf kunt halen bij de drogist. Ook zalven die je op je huid smeert worden door de huid opgenomen en komen in je bloed terecht en zo uiteindelijk ook weer bij je baby. Meld ook altijd bij de apotheek en je huisarts dat je zwanger bent, zodat ze je altijd de juiste medicijnen kunnen geven.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Volg ons op Twitter en Facebook

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes volg onze Tweets dan op Twitter. Natuurlijk zitten we ook op Facebook en we worden graag vrienden met je. "Vind ons leuk" en je hebt de laatste nieuwtjes altijd het eerst.

Disclaimer

babytjes.nl All rights reserved.

De informatie in de nieuwsbrieven van babytjes.nl is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.

Neem beslissingen of acties in verband met je zwangerschap altijd in overleg met je verloskundige.

Babytjes.nl is niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in de in deze nieuwsbrief geboden informatie.

Aan informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en Bea Budai - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies