29 weken zwanger

Hoe ga je met je veranderende lichaam om?

Niet alleen je baby groeit, ook je buik groeit! Soms is het wel lastig als je buik dikker wordt. Sommige vrouwen kunnen aan het eind van de zwangerschap de schoenveters niet meer strikken, geen teennagels meer knippen etc.

Als je zwanger bent van een tweeling dan heb je nog meer kans op een extra dikke buik. Het kan dan zelfs zo zijn dat je de baby's afzonderlijk van elkaar voelt bewegen.

Vind je het lastig om vanuit rugligging overeind te komen? Draai dan eerst op je zij en druk jezelf op naar een zittende houding.

Gezond zwanger zijn

Komt de vermoeidheid van het eerste trimester terug?

Het kan zijn dat de vermoeidheid terug komt in het derde trimester. Ben je veel moe en heb je weinig energie? Is alles je teveel? Vertel het in ieder geval aan je verloskundige, misschien is je ijzergehalte te laag.

negenentwintig weken zwanger

Hier liggen kansen voor de aanstaande papa om wat werk uit handen te nemen. Veel mensen willen je graag helpen maar je moet zelf aangeven wat je gedaan wilt hebben. Aanstaande oma's willen vaak graag een babywasje (zonder wasverzachter) voor je draaien.

Voorbereiden op borstvoeding

Wil je borstvoeding gaan geven?

Borstvoeding geven heeft de meeste kans van slagen als je goed voorbereid aan deze klus begint. Borstvoeding geven lukt beter als je weet hoe borstvoeding op gang komt. Ook kan het lezen over verschillende technieken van borstvoeding geven de kans van slagen vergroten. Hoe meer je over borstvoeding weet, des te groter de slagingskans is!

In bijna elke grote gemeente worden borstvoedingscursussen gegeven. Hier kun je waardevolle informatie krijgen die je straks kan helpen bij het volhouden van het geven van borstvoeding. In grote steden zijn zelfs borstvoedingscafé's waar je zo binnen kunt lopen voor informatie of later met je baby naar toe kunt gaan om bij te praten.

Wil je informatie over borstvoeding of heb je vragen? Neem dan eens een kijkje op de borstvoeding.startpagina

Groei van je baby met negen- entwintig weken zwangerschap

De groei van je baby

Je baby weegt nu ongeveer 1100 gram en is ongeveer 37 centimeter lang. De lengte van kruin tot stuit is ongeveer 26 centimeter. De baarmoeder komt rond 7,5-10 centimeter boven de navel, ongeveer 25-29 centimeter boven je schaambeen en je bent rond de 8,5 en 11,5 kilo aangekomen.

negenentwintig weken zwanger

Werken in de zwangerschap

In Nederland zijn er regels met betrekking tot werken in de zwangerschap. Zo zijn er regels over wanneer je zwangerschapsverlof in moet gaan en hoe lang je recht hebt op zwangerschapsverlof. Als je acht uur per dag werkt, mag je maximaal één uur extra doorbetaalde pauze nemen. De werkgever moet je de mogelijkheid geven om die pauze te nemen.

wekelijks alle info over je zwangerschap.

Hoe voel jij je bij 29 weken zwangerschap? Wanneer gaat jouw zwangerschapsverlof in? Kun je nog werken of valt het je zwaar? Hoe is het met je vermoeidheid? Moest je een keertje extra je ijzergehalte laten prikken? Hierboven kun je een reactie achterlaten.

Thuis bevallen

Het is in Nederland mogelijk om thuis of in het ziekenhuis te bevallen. Thuis bevallen is een veilige en goede manier om jullie kindje geboren te laten worden. De verloskundige die bij jullie bevalling is, is opgeleid om risicosituaties te herkennen en adequaat te handelen. Thuis bevallen mag alleen tussen 37 en 42 weken zwangerschap enin het geval van een ongestoord verlopen zwangerschap en voorgeschiedenis.

Je hoeft nu nog niet te beslissen of je thuis of in het ziekenhuis wilt bevallen. Je kunt deze keuze uitstellen tot het laatste moment.

Het babykamertje

Ben je al bezig met het babykamertje? Dit is de tijd om dat wel te doen..er is heel veel keuze en ook de trends veranderen snel. Is je budget niet zo groot, dan is het ook nog een idee om eens op internet rond te kijken. Vaak kun je daar babykamertjes of losse meubeltjes tweedehands vinden. Het zelf opknappen van een oud meubeltje is ook een idee, maar houd wel rekening met de soort verf die je gebruikt (niet giftig!) en kijk of het bedje of de commode nog aan alle veiligheidseisen voldoet! Meer over veiligheid kun je hier lezen

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Volg ons op Twitter en Facebook

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes volg onze Tweets dan op Twitter. Natuurlijk zitten we ook op Facebook en we worden graag vrienden met je. "Vind ons leuk" en je hebt de laatste nieuwtjes altijd het eerst.

Disclaimer

babytjes.nl All rights reserved.

De informatie in de nieuwsbrieven van babytjes.nl is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.

Neem beslissingen of acties in verband met je zwangerschap altijd in overleg met je verloskundige.

Babytjes.nl is niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in de in deze nieuwsbrief geboden informatie.

Aan informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en Bea Budai - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies