Leuk! Geboortekaartjes uitzoeken

Rond de dertig weken zwangerschap is de tijd aangebroken om je eens te verdiepen in wat voor geboortekaartje jullie graag willen. Er zijn veel aanbieders van geboortekaartjes en ook online zijn ze makkelijk te bestellen. Na de bestelling van de geboortekaartjes kun je de enveloppen al van te voren (toegestuurd) krijgen zodat je de adressen alvast kunt schrijven.

Gezond zwanger zijn

Wat kost een kind?

Iedere baby heeft voeding, luiers en kleding nodig. Daarnaast moet je baby nog slapen, spelen en misschien ook nog naar de kinderopvang.

eenendertig weken zwanger

Hoe zien die kosten eruit en waar bestaan ze uit?

Voor de babykamer, een wieg of ledikantje, lakentjes en aankleedkussen: ca. € 300,-

Kleding zoals boxpakjes, truitjes, broekjes, jasje, sokjes: ca. € 100,-

Verzorging zoals een badje, luieremmer, handdoeken, washandjes, spulletjes om je baby in bad te doen: € 115,-

Overige niet onbelangrijke spullen zoals kinderwagen, box, buggy, kinderstoel, autostoeltje: € 850,-

Dit zijn natuurlijk gemiddelden. Misschien heeft een vriendin nog iets wat je over kunt nemen of kun je spulletjes tweedehands aanschaffen.

31 weken zwanger

Wie gaat dat betalen?

Welke kosten zijn er verbonden aan een bevalling en wie gaat die vergoeden?

Een thuisbevalling wordt volledig vergoed door je zorgverzekeraar. Een bevalling in het ziekenhuis wordt alleen vergoed als je een medische indicatie hebt gekregen om in het ziekenhuis te bevallen. Heb je geen medische indicatie (poliklinische bevalling) dan wordt alleen de verloskundige vergoed en moet je de overige kosten, zoals het gebruik van de verloskamer, zelf betalen.

Je kunt je ook aanvullend verzekeren tegen deze kosten.


Na de geboorte heb je recht op kraamzorg. Hiervoor moet je wel een eigen bijdrage van ongeveer EUR 3,90 per uur betalen. Ook hiervoor kun je een aanvullende verzekering afsluiten.

Groei van je baby met eenen- dertig weken zwangerschap

De groei van de baby

Je baby is nu ongeveer 39 centimeter lang en weegt ongeveer 1450 gram. Doordat er een laagje babyvet is aangelegd ziet het huidje er al wat minder gerimpeld uit, de baby wordt wat molliger.

eenendertig weken zwanger

Na 28-32 weken zwangerschap is het zenuwstelsel van de hersenen van de baby gelijkwaardig aan dat van een pasgeboren baby.

wekelijks alle info over je zwangerschap.

Hoe voel jij je bij 31 weken zwangerschap? Heb je last van oefenweeŽn? Heb jij al een kijkje genomen bij de geboortekaartjes? Hierboven kun je een reactie achterlaten.

Beweegt je baby nog goed?

Ook al kan je baby minder bewegen in je buik, toch voel je wel de schopjes en duwtjes van je baby tegen je buik. Heb je het idee dat je verminderd leven voelt? Bel dan altijd je verloskundige! Als je zelf een doppler thuis hebt, ga dan niet af op wat je hoort, maar neem liever het zekere voor het onzekere en bel!

OefenweeŽn

Vanaf de zesde maand kun je al†oefenweeŽn hebben. Niets om je zorgen over te maken, het hoort erbij. De baarmoeder oefent alvast voor straks. Een oefenwee is een samentrekkend, krampachtig gevoel of een harde buik. Als de harde buiken pijnlijk zijn of er zit regelmaat in, neem dan contact op met je verloskundige.

Meer over de verschillende soorten weeŽn kun je lezen in ons Zwangerschaps ABC

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Volg ons op Twitter en Facebook

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes volg onze Tweets dan op Twitter. Natuurlijk zitten we ook op Facebook en we worden graag vrienden met je. "Vind ons leuk" en je hebt de laatste nieuwtjes altijd het eerst.

Disclaimer

© babytjes.nl All rights reserved.

De informatie in de nieuwsbrieven van babytjes.nl is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.

Neem beslissingen of acties in verband met je zwangerschap altijd in overleg met je verloskundige.

Babytjes.nl is niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in de in deze nieuwsbrief geboden informatie.

Aan informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en beabudai.nl - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies