Bakerpraatjes

Heb je een puntbuik? Dan wordt het een jongetje. Natuurlijk is dit een bakerpraatje en niet waar. Toch geloven nog steeds veel mensen in bakerpraatjes. Welke bakerpraatjes zijn er nog meer? Zijn je billen veel dikker geworden tijdens de zwangerschap, dan krijg je een meisje. Bij een jongen wordt alleen je buik dikker of wat dacht je van: Voel je je tijdens je zwangerschap mooi en besteed je veel tijd aan jezelf, dan wordt het een jongetje.

Bakerpraatjes zijn al zo oud als de weg naar Rome, geloof ze maar niet...

Gezond zwanger zijn

Weet je al of het een jongetje of een meisje is?

Als je tijdens de echo al gezien hebt wat het wordt, dan is het natuurlijk geen geheim meer. Maar weet je het nog niet en ben je wel erg benieuwd, dan zou je eens kunnen kijken op de Chinese geboortekalender.

tweeenendertig weken zwanger

De Chinese geboortekalender

Op deze kalender wordt een voorspelling gedaan van het geslacht, uitgaande van de maand waarin de bevruchting heeft plaatsgevonden in combinatie met je leeftijd. We hebben op Babytjes.nl een onderzoek gedaan naar de uitkomst, toen bleek dat ca. 60 % juist voorspeld was.

32 weken zwanger

Waaraan moet een gezonde babykamer voldoen?

De eerste maanden kan je baby rustig in een wiegje of een ledikant in de slaapkamer van de ouders slapen. Natuurlijk kun je ook een aparte babykamer inrichten. Ga je voor het babykamertje, let dan op de volgende punten:

 • Zorg ervoor dat de babykamer goed geventileerd kan worden: bijvoorbeeld door een raam dat opengedaan kan worden en/of een ventilatiestrip boven het raam.
 • De babykamer mag geen schimmel bevatten.
 • Probeer ervoor te zorgen dat de babykamer niet aan de straatkant gelegen is, zo kun je de hoeveelheid lawaai en uitlaatgassen beperken.
 • Als de babykamer dicht bij de slaapkamer van de ouders ligt is dat handig. Zo hoef je niet ver te lopen als je 's nachts je kind wil voeden of troosten.

Groei van je baby met tweeën- dertig weken zwangerschap

De groei van de baby

Je baby is nu ongeveer 40 centimeter en weegt ongeveer 1650 gram. De inwendige organen ontwikkelen zich nog verder en je baby plast urine uit. Je baby kan al horen, ruiken, proeven en aanraken.

tweeenendertig weken zwanger

In de zwangerschap heb je een grotere kans om een vaginale schimmelinfectie te krijgen. Op zich is dit niet schadelijk voor je baby, maar je moet het wel laten behandelen.

wekelijks alle info over je zwangerschap.

Hoe voel jij je bij 32 weken zwangerschap? Is het babykamertjes al ingericht, mogen we een foto zien? Welke bakerpraatjes heb jij gehoord? Hierboven kun je een reactie achterlaten.

Een vaginale schimmelinfectie?

Wat zijn de symptomen van een vaginale schimmelinfectie? Het is niet gezegd dat je altijd duidelijke klachten hebt, maar bij de hieronder genoemde klachten is het altijd verstandig om een afspraak te maken bij je huisarts om de afscheiding te laten onderzoeken:

 • Pijn tijdens het vrijen.
 • Pijn bij het plassen.
 • Yoghurt-achtige afscheiding.
 • Geel groene afscheiding.
 • Grijze afscheiding.
 • Jeukende vagina of schaamlippen.
 • Rode vagina.
 • Pijnlijke vagina.
 • Branderige vagina of schaamlippen.
 • Steeds terugkerende blaasontsteking .

Een schimmelinfectie heeft geen gevolgen voor de zwangerschap. Tijdens de bevalling kan je baby wel ge´nfecteerd raken. Je baby krijgt dan spruw (witte aanslag en blaasjes in de mond). Spruw is erg lastig voor je baby. Het is daarom erg belangrijk om een schimmelinfectie in je zwangerschap te laten behandelen. Denk je dat je last hebt van een schimmelinfectie, maak dan een afspraak bij je huisarts.

Levertijd op je kinderwagen of buggy?

Niet alleen de prijzen van kinderwagens lopen enorm uiteen maar ook de levertijden van de kinderwagens zijn heel erg verschillend. Sommige kinderwagens zijn direct leverbaar maar op andere moet je wel tot 20 weken (bijna een half jaar!) wachten. Heb je je zinnen gezet op een bepaald merk of type? Neem dan het zekere voor het onzekere en bestel je wagen ruim van te voren. Zo voorkom je teleurstelling.

Of je nu wel of niet al een keuze gemaakt hebt, we adviseren je toch om eens onze aankooptips na te lezen. Daar vind je ook een opsomming van online aanbieders van kinderwagens en buggy's.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Volg ons op Twitter en Facebook

Wil jij altijd op de hoogte zijn van de laatste nieuwtjes volg onze Tweets dan op Twitter. Natuurlijk zitten we ook op Facebook en we worden graag vrienden met je. "Vind ons leuk" en je hebt de laatste nieuwtjes altijd het eerst.

Disclaimer

ę babytjes.nl All rights reserved.

De informatie in de nieuwsbrieven van babytjes.nl is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.

Neem beslissingen of acties in verband met je zwangerschap altijd in overleg met je verloskundige.

Babytjes.nl is niet aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van eventuele onjuistheden en/of onvolledigheden in de in deze nieuwsbrief geboden informatie.

Aan informatie in deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en Bea Budai - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies