35 weken zwanger

35 weken zwanger

35 weken zwanger betekent dat de geboorte van je baby steeds dichterbij komt. Dit kan een spannende maar ook vermoeiende tijd zijn voor de aanstaande moeder. Je baby groeit nog steeds snel en is ongeveer zo groot als een flinke pompoen. Het kan zijn dat je nu wat meer last hebt van zwangerschapskwaaltjes, zoals maagzuur, vermoeidheid en kortademigheid. Daarnaast kan het zijn dat je last krijgt van voorweeën, die ervoor zorgen dat je lichaam zich langzaam voorbereidt op de bevalling.

De groei van je baby als je 35 weken zwanger bent

Op dit punt in je zwangerschap is je baby bijna volgroeid en weegt hij of zij rond de 2400 gram, met een lengte van ongeveer 44 centimeter. Door de snelle groei kan je baby zich steeds minder gemakkelijk bewegen in je buik.

Hoewel er vaak wordt gedacht dat de grootte van je baby van invloed is op de bevalling, is dit een fabeltje. Het gaat in werkelijkheid om de verhouding tussen de grootte van je baby en de ruimte van je bekken. Dit betekent dat een kleinere baby in combinatie met een ruimer bekken evenveel kans heeft om vaginaal geboren te worden als een grotere baby met een nauwer bekken. Het is dus belangrijk om je hier niet te veel zorgen over te maken en te vertrouwen op de kennis en expertise van je zorgverlener tijdens de bevalling.

De groei van je buik als je 35 weken zwanger bent

Wanneer je 35 weken zwanger bent, is het waarschijnlijk dat je buik een flinke omvang heeft bereikt. Het is mogelijk dat je buik wat ongemakkelijk begint aan te voelen, omdat je baby steeds minder ruimte heeft om te bewegen. Het is belangrijk om nu goed op je houding te letten, aangezien een slechte houding extra druk op je rug kan veroorzaken.

Je buik kan nu ook gaan zakken, wat betekent dat de baby zich klaarmaakt voor de geboorte. Dit gebeurt vaak tussen week 36 en 38 van de zwangerschap, maar kan ook eerder of later plaatsvinden. Het zakken van de buik kan voor wat verlichting zorgen bij ademhalingsproblemen en maagzuur, aangezien de baby nu wat lager ligt en minder druk uitoefent op de organen in je bovenlichaam.

Zwangerschapskwaaltjes bij 35 weken zwanger

Als je 35 weken zwanger bent, kunnen zwangerschapskwaaltjes nog steeds voorkomen en zelfs erger worden. Een veelvoorkomend probleem is kortademigheid, omdat je baby inmiddels zo groot is geworden dat deze tegen je longen drukt. Dit kan het moeilijker maken om diep adem te halen en kan zelfs leiden tot gevoelens van benauwdheid. Probeer regelmatig rust te nemen en vermijd activiteiten die zwaar zijn voor je ademhaling.

Een andere veelvoorkomende klacht bij 35 weken zwangerschap is maagzuur, dit kan worden veroorzaakt door het feit dat de baarmoeder op je maag drukt. Om dit te verminderen, kun je kleine, lichte maaltijden nemen en rechtop blijven zitten na het eten. Verder kan je bijvoorbeeld een kussen gebruiken om de bovenkant van je lichaam wat hoger te houden tijdens het slapen.

Doe dit bij 35 weken zwangerschap: Koop een kinderwagen

Bedenk deze week wat je nodig hebt en wat je budget is voor het kopen van een kinderwagen voor je baby. Er zijn veel keuzes om te maken, zoals een voetenplankje voor een ouder kind, een combiwagen of de grootte voor het meenemen in de auto. Ook de kleur is belangrijk. Als je een klein budget hebt, kijk dan op Facebook-marktplaatsen of Marktplaats voor koopjes. Neem de tijd om te bepalen wat het beste bij jou en je gezin past.