Set 2 - 468x60

Home - Zwangerschap - Een kloppend hartje horen

De eerste keer een kloppend hartje horen

De eerste keer dat je het hartje hoort is een magisch moment. Rond 12 weken zwangerschap kan je verloskundige met de doptone het hartje van de baby laten horen kloppen.

De doptone maakt gebruik van doppler en dat is ultra geluid. Het apparaatje zendt een signaal uit en vangt de geluidsgolven weer op. Op deze manier kan de doptone het ultra geluid omzetten in de harttonen van de baby.

De beste plek om de harttoontjes te horen

De verloskundige zal vlak boven je schaambotje moeten luisteren omdat de baarmoeder daar met 12 weken zwangerschap nog net achter verscholen ligt. Het kan de eerste keer een tijdje zoeken zijn voordat de verloskundige het hartje kan vinden.

Schrik daar niet van, dit komt doordat je baby nog veel ruimte heeft in de baarmoeder en deze kan daardoor makkelijk onder de doptone wegzwemmen. De doptone moet precies boven het hartje komen om deze te kunnen horen.

Hoeveel slagen per minuut?

Je zult horen dat de hartslag van de baby een stuk sneller is dan je eigen hartslag. Zo rond de 150-160 slagen/minuut, dit is normaal. De hartslag zal in de loop van de zwangerschap steeds iets zakken en zal rond 37 weken ongeveer 120-130 slagen per minuut zijn in rust.

Lief Leuk & Eigen Geboortekaartjes

Geboortekaartjes

Hoera! Zwanger. Nu zoek je natuurlijk het mooiste kaartje om jullie kindje straks aan te kondigen. Bij Lief Leuk & Eigen hebben ze een grote collectie geboortekaartjes van de leukste designers. Alle ontwerpen zijn uniek. Daarnaast vind je hier ook een collectie So Special, deze kaartjes zijn extra bijzonder op Oud Hollands papier, karton of kraft met hippe designs. Kijk snel voor alle geboortekaartjes!

 

Banner 125x125 Noppies positiekleding

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en beabudai.nl - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies