Home - Zwangerschap - Eerste trimester - week 1 t/m 13

Zwangerschap en Goede doelen

Er zijn een aantal organisaties die zich bezighouden met activiteiten die rechtstreeks te maken hebben met zwangerschap. Dat kan gaan om een organisatie zoals Moeders voor Moeders waarbij je als zwangere iets vrijwillig moet doen zodat daardoor uiteindelijk andere vrouwen geholpen kunnen worden ook zwanger te worden. Maar ook zijn er een flink aantal organisaties die als doel hebben de omstandigheden van zwangeren en het ongeboren/pasgeboren kind te helpen verbeteren.

Hieronder vind je een aantal goede doelen die zich op deze manier inspannen voor andere zwangeren en babys en die jij daarbij kunt ondersteunen. Het is toch een mooi idee om tijdens jouw zwangerschap ook die betrokkenheid bij anderen te hebben?

SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen SOS Kinderdorpen zorgt er al ruim 60 jaar voor dat kinderen die er alleen voor staan kunnen opgroeien in een liefdevol gezin. Wij werken vanuit de visie dat kinderen recht hebben op een thuis en een goede opvoeding binnen een veilige omgeving in hun eigen land. Met deze unieke gezinsgerichte aanpak krijgen ruim 410.000 kinderen in 132 landen verspreid over de hele wereld een solide basis om zich te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Klik hier voor meer informatie over SOS Kinderdorpen.

Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders logoAls vrouw heb je maar 10 weken de tijd om een ander zwanger te maken.
Het klinkt je misschien vreemd in de oren maar je kunt echt helpen. Tijdens de eerste 16 weken van je zwangerschap bevat je urine het hormoon hCG. Met dat hormoon kunnen medicijnen gemaakt worden die paren met vruchtbaarheidsproblemen kunnen helpen zwanger te worden. Van week 6 tot en met week 16 van je zwangerschap moet je jouw urine verzamelen, een kortere periode kan ook. Moeders voor Moeders haalt het hCG hormoon uit deze urine en maakt daar het medicijn uit. Klik hier voor meer informatie over het Moeders voor Moeders programma

Cordaid Memisa

Stop Moedersterfte nu! Wist jij dat er iedere minuut ergens in de een ontwikkelingsland een zwangere vrouw overlijdt aan de gevolgen van haar zwangerschap? Meestal onnodig! Cordaid Memisa zet zich in voor een betere gezondheidszorg voor zwangere vrouwen. Cordaid Memisa leidt bijvoorbeeld lokale traditionele vroedvrouwen op zodat zwangeren beter begeleid worden tjdens hun zwangerschap en bevalling. Zo kunnen complicaties veel eerder ontdekt worden. Verder heeft Cordaid Memisa ervoor gezorgd dat lokale vroedvrouwen in Bangladesh een simpele bevallingsset krijgen. In de bevallingskit zit onder andere een stukje zeep, een zeiltje en een scheermesje. De hygiëne bij de bevalling wordt zo aanzienlijk verbeterd en dit maakt vaak het verschil tussen leven en dood. De prijs van zo'n setje is slechts € 0,50 Met een donatie van € 5,- kunnen dus al tien vrouwen geholpen worden.

Klik hier voor meer informatie over Cordaid Memisa.

Simavi

SimaviMet moeders werken aan gezondheid
Simavi richt zich speciaal op moeders omdat zij een sleutelrol spelen in de gezondheid van hun familie. Samen met hen zorgen ze voor veilig drinkwater en goede hygiëne, een gezonde zwangerschap en de gezondheid van hun kinderen. Ook geven ze moeders de kennis die ze nodig hebben om ziektes te voorkomen.

Klik hier voor meer informatie over Simavi.

Stichting Baby Hope

Stichting Baby Hope Gooi jouw ongebruikte kraammaterialen niet weg! Je kunt er levens mee redden. Stichting Baby Hope zamelt kraammaterialen in voor kraamprojecten in Afrika, Zuid-Amerika en Oost-Europa. Doel is meer hygiëne tijdens bevallingen, zodat meer vrouwen hun pasgeboren baby’s levend en wel tegen zich aan kunnen drukken. Klik hier voor meer informatie over de Stichting Baby Hope.

Kinderfonds MAMAS

Simavi Zonder hulp gaan een mijoen peuters in Zuid-afrika hun ondergang tegemoet door pure armoede. Kinderfonds MAMAS steunt daarom 25 lokale initiatieven die dagelijkse zorg en veiligheid bieden aan de meest kwetsbare kinderen.

Kinderen die geboren zijn in ernstige armoede en zonder uitzicht, krijgen onder de vleugels van onze MAMAS alsnog een eerlijke kans! Zij vinden in de projecten wat wij voor onze kinderen zo vanzelfsprekend vinden: een dak boven hun hoofd, een bed om in te slapen, gezond voedsel, medische zorg, onderwijs, sport, spel, aandacht en liefde…

Klik hier voor meer informatie over Kinderfonds MAMAS

Orange babies

Orange babies Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen. Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben. Dit doet Orange Babies onder andere in de vorm van het bieden van een melkprogramma en het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar deze vrouwen en kinderen terecht kunnen. Klik hier voor meer informatie over Orange babies

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en beabudai.nl - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies