Home - Zwangerschap - Zwangerschapservaringen

Interview met Yvonne

zwangere buik met  babyschoentjes

Een interview met Yvonne, 31 jaar en zwanger van haar eerste kindje.

Tweeling?

echofoto

Yvonne was zeven weken zwanger van haar eerste kindje toen ze een bloeding kreeg. Zij en haar partner waren enorm geschrokken en hebben contact opgenomen met de verloskundige. De verloskundige heeft haar doorverwezen naar een gynaecoloog om een echo te maken en op de echo waren twee blaasjes te zien : waarschijnlijk was Yvonne zwanger geweest van een tweeling.

De bloeding stopte na een week en bij twaalf weken zwangerschap werd er weer een echo gemaakt waarop duidelijk te zien was dan Yvonne zwanger is van één baby. Van het tweede blaasje op de echo was niets meer te zien. Yvonne mag de rest van de zwangerschapschap onder controle blijven van de verloskundige.

Over eten, wat lust je nu allemaal wel of juist niet?

zwangere vrouw

"Ik kan nog net zo lekker als eten als voor de zwangerschap en heb ook eigenlijk nergens last van gehad, ook niet van misselijkheid. Het enige waar ik nog wel eens van loop te snoepen is augurk met boterhamworst en af en toe trakteren mijn collega’s mij daarop. In het begin vond ik koffie helemaal niet lekker…nu smaakt dat weer prima, ik drink twee kopjes koffie per dag. De filet en de kaasjes waar je mee uit moet kijken daar gaf ik al niets om”

Hoe vind je de bezoeken aan de verloskundigenpraktijk?

“Mijn verloskundigenpraktijk bestaat uit vijf verloskundigen. Ze zijn allemaal anders en ik vind het ook helemaal niet vervelend om iedere keer een andere verloskundige te hebben. Eigenlijk maakt het me ook niet zoveel uit wie de bevalling gaat doen. Iedere verloskundige is weer anders : de één is wat enthousiaster en de andere weer wat zakelijker of duidelijker en de volgende weer wat rustiger. Ik weet eerlijk gezegd ook niet wat ik fijn zal vinden bij de bevalling"

Moeilijk om te stoppen met roken

“Ik vond het heel moeilijk om te stoppen met roken, ik rook nog één sigaret per dag..ik vind het moeilijk om te stoppen, ik drink niet. Mijn verloskundige raad het me wel af om meer dan vijf sigaretten per dag te roken. Ik ga niet meer uit zodat ik ook niet in de verleiding kom om meer te roken of te drinken.

Volg je ook speciale cursussen nu je zwanger bent?

zwangere vrouw

“Ja ik volg de borstvoedingscursus, omdat ik wel van plan ben borstvoeding te gaan geven, ik vind eigenlijk dat je het moet proberen en ik doe aan zwangerschapsgym. Mijn vriend gaat binnenkort ook nog een keer mee. Tijdens de zwangerschapsgym doen we oefeningen voor de ademhaling…en we praten natuurlijk over de aanstaande bevalling en de zwangerschap... het is allemaal nog wat onwerkelijk. Je weet natuurlijk niet hoe een wee in het “echt” voelt. Samen met mijn vriend en soms met een vriendin ga ik lekker één keer in de week zwemmen.

Heb je ook zwangere vriendinnen?

“Nee, die zijn nog met andere dingen bezig, ze leven wel allemaal heel erg met mij mee…”

Hoe bereid je je voor op de bevalling?

“Ik doe de cursussen maar voor de rest laat ik alles op me afkomen, ik kijk niet naar de bevallingsprogramma’s en ik lees eigenlijk ook niet veel bevallingsverhalen.”

Heb je het babykamertje al klaar?

babykamer met wieg

“Nog niet helemaal, een vriend van ons heeft een mooie grafitywand voor ons gespoten en als de baby geboren is komt zijn of haar naam er in te staan. We moeten nog kijken naar een ledikantje, het familie-ledikantje waar mijn nichtjes en ik nog in gelegen hebben is niet goedgekeurd...”

Bevalling

Yvonne is inmiddels bevallen van een zoontje

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en beabudai.nl - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies