Home - Zwangerschap - Zwangerschapsfotografie

Zwangerschapsfotografie

Wil je graag een fotoserie van je zwangere buik (laten) maken dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee kunt houden zodat je reportage nog mooier wordt.

De meest geschikte week om te fotograferen

zwangere buik

Zo rond de 32 en 38 weken is je buik mooi rond, het is dan ook de mooiste tijd om je zwangerschap vast te (laten) leggen. Natuurlijk kan het ook vroeger of later in de zwangerschap. Houd er wel rekening mee dat later in de zwangerschap het risico bestaat dat je gaat bevallen voordat de fotoreportage heeft plaatsgevonden. Er zijn fotografen die gespecialiseerd zijn in het fotograferen van zwangere buiken Je kunt er bij sommige fotografen ook voor kiezen een paar keer tijdens je zwangerschap foto’s te (laten) maken zodat je de groei van je buik nog beter kunt zien. Veel vrouwen denken dat ze niet fotogeniek genoeg zijn voor een reportage. De fotograaf kan je begeleiden tijdens de fotoreportage, zodat je sterke punten mooi naar voren komen. Ook is het de moeite waard om alvast op de website van de fotograaf te kijken, vaak kun je daar al zien op welke manier hij/zij met het maken van zwangerschapsfotografie omgaat. Een overzicht van heel veel zwangerschaps fotografen vind je op de zwanger-fotografie Startpagina

Fotoreportage bij een meerlingzwangerschap

Wanneer je zwanger bent van een tweeling of drieling ga je waarschijnlijk eerder bevallen dan de uitgerekende veertig weken. Het is daarom ook verstandig om een fotoreportage wat eerder te plannen zodat je zeker weet dat je zwangere buik nog mooi op de foto komt. De beste periode voor het maken van foto’s is rond de 28-29 weken, je buik is dan al mooi rond.

Ideeën voor een fotoreportage

Je buik kun je op verschillende manieren laten fotograferen. Foto’s van je buik zijn heel persoonlijk. Zoals met alles: smaken verschillen. Wanneer je op websites van fotografen gaat kijken zul je dan ook vele verschillende reportages tegenkomen. Het is goed om je van te voren te oriënteren op wat je mooi vind zodat de fotograaf hier rekening mee kan houden. Je kunt ook een kijkje nemen op de
zwanger-fotografie.startpagina.nl, hier kun je veel voorbeelden vinden. Daarnaast kun je door het lezen van tijdschriften over zwangerschap inspiratie opdoen. Je kunt denken aan foto's van alleen je buik of foto's waarbij je gezicht ook op de foto komt. Natuurlijk kun je ook foto's laten maken met je partner of met je andere kind(eren).

Kleding en accessoires

zwangere vrouw met witte kleding

Het is verstandig om verschillende soorten kleding mee te nemen. De foto's kunnen namelijk met een zwarte- of met een witte achtergrond gemaakt worden. Donkere kleding past goed bij een zwarte achtergrond. Bijvoorbeeld voor schaduwfoto's. Bij een witte achtergrond staat witte (of zeer lichte kleding) heel mooi.
Als je hebt is het ook mooi om een zwart en wit topje en een zwarte en witte broek/rok mee te nemen zodat je tijdens de foto-shoot kunt variëren. Effen kleding staat over het algemeen het mooist op een foto. Vind je het mooi om accessoires tijdens de reportage te gebruiken, dan moet je deze vaak zelf meenemen. Je kunt daarbij denken aan kleine schoentjes, een mutsje, beschuit met muisjes, roze of blauwe linten, een knuffel, doorzichtige doeken, een buikband etc.

Tips:

Doe anderhalf uur van te voren reeds losse kleding aan zodat er geen kledingstrepen op je huid te zien zijn. Denk daarbij ook zeker even aan je onderkleding.

Zorg ervoor dat je handen er mooi verzorgd uitzien, deze zijn goed te zien op de foto.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en Bea Budai - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies