Home - Zwangerschap - Zwangerschapsverlof

Zwangerschapsverlof en bevallingsverlof

Als je zwanger bent dan heb je volgens de wet recht op zwangerschapsverlof en bevallingsverlof. Ook de partner heeft recht op het zogenaamde geboorteverlof. Omdat de regels met betrekking tot het verlof de laatste jaren nogal gewijzigd zijn en nog steeds veranderen is het verstandig de laatste stand van de regelingen te bekijken via de volgende links naar websites van de overheid.

Recht op zwangerschapsverlof en bevallingsverlof

Hoofdstuk 3 Wet arbeid en zorg gaat over Zwangerschap, bevalling, adoptie en pleegzorg. In dit hoofdstuk staat de officiele wetstekst over deze onderwerpen.

In hoofdstuk 4 staat de tekst over het geboorteverlof voor de partner

Een wat meer leesbare tekst kun je vinden op de site van rijksoverheid.nl. Daar worden alle vragen met betrekking tot geboorte, zwangerschap maar ook IVF en geboorteverlof uitvoerig toegelicht in voor burgers begrijpelijke taal.

Klik hier voor het gedeelte over zwangerschap.

De Nederlandse wetgeving rond zwangerschapsverlof en bevallingsverlof is gedeeltelijk gebaseerd op de EU-Zwangerschapsrichtlijn. Zowel de Nederlandse als de Europese regels rond dit verlof zijn bedoeld om het voor vrouwen makkelijker te maken om werk en kinderen krijgen te combineren.

Het laatste nieuws op het gebied van zwangerschap en baby's

Copyright Babytjes.nl - webdesign Freddo.nl en Bea Budai - Informatie: webc@babytjes.nl - Disclaimer, Privacy en Cookies