Het kiezen van de perfecte naam voor je toekomstige dochter kan een uitdagende taak zijn. Gelukkig bieden Scandinavische babynamen een prachtige selectie aan namen met unieke betekenissen en klanken. In dit artikel zullen we 25 mooie Scandinavische babynamen voor meisjes presenteren, met een korte betekenis voor elke naam.

Scandinavische babynamen in het algemeen

Scandinavische babynamen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt voornamelijk door de Scandinavische invloeden in de mode en het design, maar ook door de populariteit van Scandinavische tv-series en films. Scandinavische namen zijn meestal kort, makkelijk uit te spreken en hebben vaak een sterke betekenis.

Waarom een Scandinavische babynaam?

Een Scandinavische babynaam kan een geweldige keuze zijn als je op zoek bent naar een unieke naam die niet al te trendy is. Bovendien hebben veel Scandinavische namen een sterke betekenis die kan dienen als inspiratie voor je kind. In Scandinavië hebben namen ook vaak een familiegeschiedenis en zijn ze daarom extra betekenisvol.

Dit zijn 25x mooie Scandinavische babynamen

 1. Freya – godin van de liefde en vruchtbaarheid
 2. Signe – nieuw leven
 3. Ingrid – helder
 4. Astrid – goddelijke schoonheid
 5. Alva – elf
 6. Linnea – twinflower
 7. Eira – sneeuw
 8. Siv – bruid
 9. Solveig – huis van de sterkte
 10. Greta – parel
 11. Liv – beschermer van het leven
 12. Saga – verhaal
 13. Tove – duif
 14. Maren – van de zee
 15. Ebba – sterke beer
 16. Lotta – vrije mens
 17. Hilda – strijder
 18. Kari – pure
 19. Ada – nobel
 20. Johanne – God is genadig
 21. Malin – toren
 22. Nika – overwinning
 23. Ronja – bergmadeliefje
 24. Vilja – wilgenboom
 25. Ylva – wolf

Waarom een Scandinavische babynaam?

Een Scandinavische babynaam kan een mooie manier zijn om eer te bewijzen aan je Scandinavische roots of om een naam te kiezen die niet te algemeen is. Scandinavische babynamen hebben vaak een sterke betekenis die kan dienen als inspiratie voor je kind.

Conclusie

Scandinavische babynamen bieden een prachtige selectie aan namen met unieke betekenissen en klanken. Of je nu op zoek bent naar een traditionele naam of een meer moderne variant, er is zeker een Scandinavische babynaam die bij jouw smaak past. Hopelijk hebben we je geïnspireerd met onze selectie van 25 mooie Scandinavische babynamen voor meisjes.