Een zwangerschap duurt over het algemeen 9 maanden, dit is een behoorlijk lange periode en een zwangerschap en bevalling kan een behoorlijke aanslag zijn op je lichaam. Na de zwangerschap voel je je ook nog niet meteen de oude, ze zeggen niet voor niks dat je nog een periode nodig hebt om te ontzwangeren. Het kan ook zijn dat je in deze periode niet helemaal lekker in je vel zit, je moet immers bijkomen van je zwangerschap en bevalling, je moet wennen aan het moederschap en daarnaast gieren de hormonen ook nog een tijdje door je lijf. Dit is dus helemaal niet zo gek. Toch zijn er wel een aantal tips hoe je kunt zorgen dat je weer wat lekkerder in je vel gaat zitten.

Zorg voor voldoende ontspanning

Om lekker in je vel te zitten is het goed om te zorgen voor voldoende ontspanning. Dit lijkt misschien wat lastig gezien je net een kersverse moeder bent geworden, maar het is zeker niet onmogelijk. Je moet het vooral jezelf gewoon niet te lastig maken en de lat niet te hoog leggen. Doe bijvoorbeeld net wat minder in het huishouden en vraag hulp wanneer je dit nodig heb, op die manier hou je wat meer tijd over en kun je momentjes van ontspanning inplannen. Ga bijvoorbeeld lekker een boek lezen, neem een uitgebreide douche, plan een massage in of maak een wandeling in de natuur.

Eet gezond en gevarieerd

Je lichaam is na een zwangerschap en bevalling druk bezig met herstellen en dit kost veel energie, vooral als je ook nog borstvoeding geeft. Daarom is het extra belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Eet voldoende fruit en groenten en vergeet vooral niet genoeg water te drinken. Eventueel kun je na je zwangerschap nog een multivitamine slikken speciaal voor kersverse moeders om nét dat beetje extra vitaminen binnen te krijgen.

Eet gezond en gevarieerd

Zorg voor genoeg beweging

Ook voldoende bewegen kan zeker bijdragen aan een goede gemoedstoestand. Natuurlijk hoef je echt niet meteen de sportschool in te duiken na je bevalling maar een klein beetje beweging kan geen kwaad. Maak bijvoorbeeld samen met je kleintje iedere dag een wandeling in de buitenlucht, niet alleen gezond voor jou maar ook voor je newborn.

Geef je garderobe een update

Grote kans dat veel kleding die je hebt gedragen tijdens je zwangerschap wat te groot is geworden of misschien heb je het wel zoveel gedragen dat het tijd is voor iets nieuws. Het kan super fijn zijn om je garderobe een update te geven door een aantal nieuwe items aan te schaffen. Een nieuwe outfit kan namelijk zeker bijdragen aan het lekker in je vel zitten. Voel jij je misschien een klein beetje onzeker in je kleding, overweeg dan corrigerend ondergoed of een corrigerend badpak. Hier is helemaal niks mis mee en kan je nét dat beetje meer zelfvertrouwen geven!

Zorg voor voldoende ‘me time’

Tot slot is het ook erg belangrijk om voldoende me time in te plannen. Ook dit lijkt misschien lastig omdat je het gevoel hebt dat je het daarvoor veel te druk hebt. Toch is het erg belangrijk om te zorgen dat je heel af en toe iets voor jezelf kan doen omdat je hier uiteindelijk een leukere moeder van wordt. Plan bijvoorbeeld een etentje met een goede vriendin, boek een massage of ga lekker winkelen.

Door deze bovenstaande tips op te volgen na je zwangerschap, voel jij je ongetwijfeld lekkerder in je vel en ben je weer snel de oude.