Veel vrouwen staan er niet echt bij stil dat het moederschap echt invloed heeft op alle aspecten in hun leven. Zelfs de telefoon die je kiest. Als jij binnenkort het moederschap mag gaan ervaren, dan is het ook belangrijk om hier rekening mee te houden als je een nieuwe telefoon koopt. Je wil immers dat deze telefoon aan enkele wensen voldoet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een goede camera om de mooiste foto’s van jouw kindje te maken? Ook is het prettig wanneer hij tegen een stootje kan en misschien zelfs waterbestendig is. Met kleine kinderen weet je het immers nooit. 

Ben jij toe aan een nieuwe telefoon én word je binnenkort moeder? Maak dan gebruik van de volgende drie aandachtspunten om de perfecte telefoon te vinden. 

1. Budget 

Nu je moeder wordt, speelt budget waarschijnlijk ook een grotere rol. Het is geen geheim dat een baby veel geld kost. Zeker als het je eerste kindje is. Er moeten dan nog heel veel spullen gekocht worden. Dan is het wel prettig als je op andere dingen kunt besparen. Zo ook op de aanschaf van een nieuwe telefoon. Daarom zou je kunnen overwegen om een oud toestel wat langer door te gebruiken en enkel voor sim only te kiezen. Hierbij betaal je enkel voor je bundel en hoef je dus niet direct een geheel nieuw toestel te kopen of bij je abonnement in te nemen. 

Heb je geen oud toestel meer liggen of kan je deze echt niet meer gebruiken? Dan valt er nog veel geld te besparen door voor een refurbished toestel te kiezen. Dit zijn mobieltjes die al eens eerder zijn gebruikt en vervolgens technisch helemaal zijn gecontroleerd en waar nodig opgeknapt. Dit is dus een zeer betrouwbare optie wanneer je een voordelige telefoon wilt aanschaffen. Als je tweedehands bij een particuliere aanbieder koopt, is het immers altijd maar afwachten wat de kwaliteit zal zijn. Bij een refurbished mobieltje ontvang je zelfs garantie op de aanschaf. Zo bespaar je dus eenvoudig veel geld. 

2. Kwalitatieve camera 

Kwalitatieve camera

Vergis je niet, voordat je het weet staat jouw telefoon bomvol foto’s van je kind. Alleen die eerste dagen maak je waarschijnlijk al honderden foto’s. Dat kan ook niet anders. Je telefoon heb je altijd bij je. Hierdoor is het veel gemakkelijker om de mooie momenten snel vast te leggen. Je grijpt dus eerder naar je telefoon dan een echte fotocamera. Daarom is het belangrijk om echt op de kwaliteit van de camera van je telefoon te letten. Zodat de foto’s in elk geval van voldoende kwaliteit zijn om deze uit te printen en elders te gebruiken. Gelukkig worden de camera’s van smartphones steeds beter. 

3. Meer geheugen 

Hoeveel geheugen heb je momenteel op je telefoon? Gebruik dit aantal dan en verdubbel het. Nu je moeder bent zal je gewoon veel meer foto’s en filmpjes opslaan. Om nog maar te zwijgen over alle kinderapps die je binnenkort ook zal downloaden. Daarom is het slim om wat extra geheugen te nemen nu je een baby verwacht